Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Özellikle alıngan ve kibar materyallerin olduğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Evlerde, anlayışyerlerinde, okullarda ve çeşitli ülke kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve kolay halde yangın alanlarını bırakma etmesi için kullanılmakta olan önemli strüktürlar arasındadır.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı fek özelliği sayesinde alevlerin denetçi şeşna aldatmaınmasında bindi olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın sarrafiyelangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre içre vaka yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine sadece 6 dakikalık güdük bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece binalardan çıkış imkânsız olabilir. En çok alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi evet da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size marifet verecektir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm ilişkii bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece mevcut yangın çıkış kapılarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin özümlemeı Yangın Merdiveni Kapısı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilişkilı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe için farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak dileme olması yerinde farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması konstrüksiyonlabilmektedir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri uyarıyor ve mutabık fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin semtı teselsül, yangın bapları ekseriyetle özel istila ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Dizayn olarak ayrımlılık göstermekle yanında hissedar özellikleri, dayanıklı ve muhkem gestaltda olmalarıdır. ölçün iç kapılara oranla farklı bir tasarruf ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve kaideında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page